2020-11-19

Vi håller våra maskiner i toppskick

Nu i övergångstiden mellan årstidernas olika arbeten får vi på Arento tillbaka många uthyrningar, som gjort nytta åt våra kunder under både kortare och längre perioder. I vårt löfte att leverera kompletta lösningar utan krångel är det viktigt att våra produkter hålls i toppskick och helt enkelt ”bara funkar” – och det är här vi servicetekniker kommer in i bilden. Efter varje uthyrningsperiod går vi igenom produkterna, servar och reparerar det som behövs, så att utrustningen så snart som möjligt är redo för nästa uppdrag.

Här kommer tre exempel på några av våra produkter och den service vi genomför.

Bodar

Bland det första som efterfrågas när byggen och etableringar drar igång är någonstans där personal ska kunna fika, byta om och duscha. Kanske behövs ett kontor? Vi går alltid igenom bodar och hjulkojor och ser att allt fungerar som det ska innan de går ut till kund. Allt ska vara helt och rent. Toaletter ska ställas i ordning. Varmvattenberedaren kontrolleras. Brandsläckare, ögondusch och första hjälpen ska vara uppdaterat enligt datummärkning. Sedan är våra bodar redo för nya kunder!

TA-material

Kanske en väg ska stängas av? Avstängning ställs i ordning och vi kikar så att skyltar och annat material är i bra skick. På trafikbuffertar kontrollerar vi till exempel att belysning, reflexskyltar och kättingmatta är hel. På stativen kollar vi att det inte finns början till sprickor. Slutligen monterar vi ett fräscht batteri så utrustningen är redo när kunden ska ställa ut den.

Markvibratorer

Markvibrator är något som nästan alla byggen behöver. Det finns olika storlekar för olika ändamål. Allt från små, cirka 50 kg, upp till de vanligaste som väger omkring 500 kg. Vintern är lågsäsong för markvibratorer, och då passar vi på att serva dem inför våren när de ska ut till kunderna igen. Vi byter oljor och filter, laddar batterier, tvättar och provkör.

Vi vill alltid ha produkter servade, tvättade och i bra skick inför en kommande säsong. När produkterna kommer tillbaka så ska de gås igenom så allt är helt och riktigt, annars reparera det som behövs, städa och tvätta så prylarna är redo inför nästa kund.

Hör av dig till något av våra kundcenter för att hyra den utrustning du behöver, alltid i gott skick och med snabb hjälp om något skulle hända. Vår snabba och kompetenta service minimerar störningarna i din verksamhet – en av anledningarna till varför det är så smart att hyra.

Jörgen Räfsbäck, servicetekniker, Arento Älandsbro