2023-11-10

Hurra för alla pappor!

Möt Lennie Jakowlev - pappa och en magiker till servicetekniker! Lennie är inte bara servicetekniker på vårt kundcenter i Örebro med en förmåga att trolla fram otroliga resultat, han är även pappa. I en intervju lär vi känna Lennie och får veta hur han axlar rollen som make, pappa, husse och servicetekniker.

Berätta Lennie, vad fick dig att söka till Arento?
– Jag har jobbat på industri i hela mitt liv men kände att det var dags att testa något nytt. Jag kände att jag ville träffa fler människor ute i själva uthyrningsbranschen, sen dök tjänsten upp på Arento upp och den stämde väldigt bra överens med det jag var sugen på. Allt de beskrev stämde in på mig, så jag var bara tvungen att söka. Jag hade faktiskt inte hört talas om Arento sedan tidigare, men när jag hittade tjänsten kände jag att det var precis vad jag letade efter.

Hur trivs du på Arento?
– Jättebra! Jag känner att jag har bra kollegor i hela landet, även fast man inte träffar dem så ofta. Men det känns verkligen som att alla jobbar åt samma håll. Just i vårt team har vi ett väldigt bra samarbete och vi kommer definitivt överens. Sen trivs jag också jättebra med de arbetsuppgifter jag har. Vad härligt att du trivs bra med kollegorna!

Hur tror du att de hade beskrivit dig om de fått chansen?
– De skulle nog säga att jag är envis haha, men också att jag löser det mesta. Jag har haft mycket tur med det jag löst också, men min ena kollega brukar säga att det känns som att jag trollar. Lite så, här kommer Lennie med trollstaven och bara löser allt. Men Lennie, du är ju inte bara servicetekniker, utan även pappa.

Hur fungerar det att ha familj?
– Håller verkligen med Maria Ericsson, som jobbar vid vårt kundcenter i Uddevalla, om det hon sa i sin intervju på mors dag. Det fungerar hur bra som helst att ha familj och arbeta på Arento. Jag har till exempel aldrig haft något problem med att få vara hemma för VAB. Är det så att jag behöver vara ledig en vecka, som nu på höstlovet när jag var iväg med dottern, så är det också helt okej. Jag känner att man får göra lite hur man vill och Arento är med och stöttar en i alla lägen.

Tycker du det finns några likheter mellan rollen som servicetekniker och rollen som pappa?
– Ja, det gör det. Man får ju reparera och underhålla saker hemma precis som man reparerar och underhåller prylar på jobbet. Det blir ju att man får fixa en cykel ibland. Sen så funkar privat- och arbetslivet väldigt bra ihop också. Min dotter har ju blivit väldigt Arentokär på senaste tiden. Hon har en Arento T-shirt hemma som passar henne och som hon gärna har på sig hela tiden. Det blir lite som att Arento är med både hemma och på jobbet, så en del likheter finns skulle jag säga. Sist men inte minst, grattis på fars dag!

Hur ska du fira?
– Det blir nog jag, dottern och frun som firar tillsammans på restaurangen Pinchos. Det är en stor favorit hemma! För dottern blir det nog en godisdrink till att börja med och sedan kycklingspett och pommes. För mig och frun blir det nog lite allt möjligt.

Hurra för alla pappor på farsdag.