2015-12-07

Umeåföretag hyr hjullastare för miljön

Inte mindre än sex Volvo L60H hjullastare på en gång. Bolaget Grusschakt i Umeå hyr av Arento istället för att köpa. Hyresavtalet sträcker sig över tre år.

Bolaget Grusschakt är ett maskinentreprenadföretag med säte i Umeå. Med ett 40-tal medarbetare och en stor fordonsflotta tar de sig an de flesta typer av entreprenaduppdrag.

Företaget arbetar i en hållbar riktning genom att ständigt öka andelen miljömaskiner och välja produkter som under sin livstid ger minsta möjliga belastning på miljön. I linje med detta har de valt att hyra sex hjullastare av vår Umeådepå.

– Vi är jätteglada över att Grusschakts vd, Stefan Fransson, valt att vända sig till oss för att hyra sin utrustning. Det här ser vi som början på ett långsiktigt samarbete, säger depåchef Ulf Kero.

Ökad produktivitet med minskad förbrukning

Hjullastarna är helt nya, av modell Volvo L60H, med maximal komfort och sikt. De är utrustade med den senaste tekniken för att hålla bränsleförbrukningen låg och minska utsläppen – utan att det påverkar maskinens prestanda. Alla sex hjullastare har redskapsfäste med skevningsfunktion.