2016-11-23

Arento investerar i TMA-fordon

Nitton nya TMA-bilar har under hösten levererats till Arentos depåer runt om i Sverige. Arentos investering i nya TMA-fordon är en investering i både arbetsmiljö och miljö.

Två av fordonen är levererade till depån i Uddevalla.

”Vi får väldigt positiv återkoppling från de som hunnit använda de nya TMA-fordonen berättar Åke Johansson, depåchef i Uddevalla. Det är ett lyft för våra kunder, vår personal och för Arento som företag. Vi måste hänga med när det gäller miljöhänseende och detta visar att vi tar det på allvar.”

En av bilarna, den som precis levererats till depån i Umeå, är dessutom dekorerad med Arentos logga för att synas extra när den är ute på jobb.

”Det är väldigt bra att vi har fått den här TMA-bilen, säger Ulf Kero, depåchef i Umeå. Det finns stor efterfrågan på TMA, särskilt under sommarmånaderna. Då är det viktigt att erbjuda fräscha produkter, inte minst när det gäller miljöhänsyn.” 

De nya TMA-bilarna har den senast tillgängliga motortekniken för att minimera utsläpp. Det betyder extra batterier och extra batteriladdare för att minska tiden för tomgångskörning. Det betyder också möjlighet att köra 100 procent på HVO-diesel som är ett fossilfritt bränsle.

Varje fordon har utrustats med högt säkerhetstänk. De ska ge en komfortabel och trygg förarmiljö. Fordonen är också utrustade med TMA-skydd och fullbudskapsskyltar med möjlighet att välja mellan en rad olika budskap.

”Det finns ett uppdämt behov av TMA-bilar på våra depåer ute i landet, säger Steve Olofsson, inköpschef på Arento. Nu tar vi arbetet med till nästa nivå genom att erbjuda nitton toppmoderna TMA-fordon som uppfyller de miljökrav som krävs idag."

TMA-maskin på Arento Umeå