2017-01-12

Investeringar hos Arento Hisings Backa

Arento Hisings Backa har köpt in nya hyrmaskiner, bland annat en fjärrstyrd, bandgående buskröjare som ökar säkerheten vid vägarbeten i området.

Bomford Flailbot är en hyrmaskin som passar bra vid utmanande buskröjning, till exempel i branter vid motorvägar. Eftersom buskröjaren är en mindre modell som inte går motorvägen utan bredvid, och att den fjärrstyrs med joystick, ökar det säkerheten för vägarbetare och trafikanter.

Hyrmaskinen är gjord för att klara upp till 55 graders lutning. Den har utbytbara klippaggregat och bredden mellan drivbanden går att anpassa beroende på vilken terräng som ska röjas.

Förutom buskröjaren och en trailer att dra den med har Arento Hisings Backa investerat i nya handhållna hyrmaskiner av märket Hilti för uthyrning. De har också köpt in en 3,5 tons Ford med kran och fyra stycken nya TMA-maskiner och en TMA-trailer.

"Det känns roligt att kunna erbjuda fräscha grejer till våra kunder, säger Peter Ax, depåchef för Arento Hisings Backa. Vi försöker lyssna på våra kunders behov och möta dem så gott vi kan. De här investeringarna är ett led i det arbetet."