2017-06-22

Sommar med Ernst

Idag är det premiär för årets upplaga av Sommar med Ernst i Tv4. Vi på Arento är stolta och glada att få bidra till sommarkänslan med hjälp av byggmaterial, maskiner och annat smått och gott som underlättar produktionen.

Ett rött hus med vita knutar, och vatten som inramning, är spelplatsen för årets renoveringsprojekt för Ernst Kirchsteiger. En stor härlig tomt ska förskönas med mysiga och praktiska uteplatser och huset ska öppnas upp för att släppa in känslan av att bo nära vatten.

I år, liksom de flesta tidigare år, produceras Sommar med Ernst i trakterna runt Örebro och Arento har fått möjlighet att hjälpa till.

Redan i första programmet kan den uppmärksamma tittaren bland annat se en minigrävmaskin av märket Volvo EC 18D arbeta, detta hjälper Arento Luleå till med. På ett eller annat sätt kommer sedan Arento att medverka regelbundet under seriens gång. Allt från containrar för verktyg, förbrukningsvaror, makadam och logistiklösningar till hjullastare Volvo L50 och byggnadsställningar har Arento ordnat till programmet.
"Arento har varit rent magiska i hur de har fixat och hjälpt till, berättar Emma Sandén som är ansvarig för de företag som medverkar i programmet. De har alltid bara sett möjligheter, aldrig svårigheter."

Årets upplaga av Sommar med Ernst är lite unikt då det spelas in samtidigt som det börjat sändas. Första avsnittet av programmet sänds idag torsdag klockan 20.00 i Tv4 och då är renoveringen fortfarande i full gång. Eftersom det är 10-årsjubileum för programmet i år kommer det att sändas tio avsnitt, varav två är återblicks-program där tittarna får besöka platser som varit med tidigare år.
"För produktionsteamet innebär såna här programserier en ganska krävande inspelningsperiod. Då är det extra viktigt att ha samarbetspartners som har en sådan jajamensan-attityd som Arento Linköping har haft. Det är otroligt värdefullt och vi hoppas att det här bara är början på ett långt och givande samarbete, säger Emma Sandén."

Arento hjälper till med byggmaskiner, hjullastare, grävmaskin med mera vid produktionen av TV-programmet Sommar med Ernst