2017-11-02

Arentos vibrationssticka minskar arbetsskador

Vibrerande maskiner kan leda till arbetsskador och därför har Arento tagit fram en vibrationssticka. Med den går det att se hur länge en maskin kan användas innan det blir skadligt för användaren. Vi delar ut vibrationsstickan till kunder som hyr maskiner som ger hand- och armvibrationer.

Svenska Byggnadsarbetareförbundet och Arbetsmiljöverket menar att vibrationsskador är ett mycket vanligt arbetsmiljöproblem i dag. Alltför vanligt tycker vi på Arento.
– Dessvärre drabbas många i byggbranschen av vibrationsskador och får livslånga komplikationer med bland annat kramper och domningar. På Arento vill vi bidra till att försöka minska dessa skador och vibrationsstickan är ett enkelt medel på vägen, säger Robert Karlsson, vd vid Arento.

Tips på vägen

Vibrationsstickan är lätt att använda och bygger på Arbetsmiljöverkets modell där användaren ställer in hur mycket maskinen vibrerar och får utifrån det fram två värden: Gränsvärde och insatsvärde. Stickan visar hur länge en maskin kan användas innan respektive värde överskrids.

Robert Karlsson ger några tips kring användning av hand- och armvibrerande maskiner.
– Det finns flera saker man bör tänka på. Självklart är det viktigt att använda maskinen på rätt sätt och ha en bra arbetsställning. Det är också viktigt att hålla händerna varma och torra och ta rast med jämna mellanrum. Våra medarbetare har lång erfarenhet av maskiner och ger gärna individuella råd och vägleder för en säkrare användning av maskiner.

Arento delar ut vibrationssticka till kunder som hyr maskiner som ger hand- och armvibrationer.