2017-11-09

Ny lastbil arbetar inför skidsäsongen

Hela sommaren har det pågått stora byggnationer i skidorten Hemavan, Västerbotten. Hyrmaskiner från Arento arbetar på flera platser i byn. Bland annat en ny lastbil av märket Scania R580 LB6X2.

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort. Här finns skidåkning både utför och på längden i fantastisk fjällmiljö. Under sommaren 2017 har det som vanligt pågått byggnationer både här och där, i år kanske mer än vanligt.

E12, vägen som går rakt genom skidorten, ska rustas upp och en gångbana byggas genom hela byn, vilket inneburit en hel del byggnadsarbete under sommaren. Men det är inte allt. Den nya Hemavan gondolen tas också i bruk kommande säsong, det har förberetts för utökat snösystem och ny belysning från toppen av gondolen. Dessutom byggs rekordmånga fritidshus och så expanderar gallerian Bayhill Center.

Arento finns på plats i form av hyrmaskiner. Vi hyr bland annat ut en lastbil av märket Scania R580 LB6X2 årsmodell 2017 för att underlätta transporter av material i området. Scanias R-serie är en robust och uthållig lastbil som passar perfekt för tunga och mångsidiga transporter.

Förutom lastbilen hyr vi också ut två stycken väghyvlar, en ATV 6-hjuling, trafikljus, packningsmaskiner, TA-material med mera.

Allt för att ge årets besökare en ännu bättre upplevelse av skidorten Hemavan Tärnaby.

Arento hyr ut lastbil för transport vid vägarbete i Hemavan