2018-12-10

Arento öppnar depåfilial i Strömstad

11 december öppnas dörrarna till Arentos nya depåfilial för maskinuthyrning i Strömstad. Kunderna välkomnas till nyinredda lokaler med kontor, butiksdel och utrymmen för hyresmaskiner på Hasselgatan 2.

Arento har redan en stark kundkrets i området. Den nya filialen är ett sätt att komma närmare dem för att erbjuda bästa möjliga service i närområdet. De senaste åren har flera stora byggprojekt pågått runt om Strömstad och hyresmaskiner från Arento har arbetat längs motorvägsbyggen och vid husprojekt. En verksamhet som inte ser ut att mattas inom någon nära framtid.

Strömstadskunderna har tidigare varit hänvisade till att hyra maskiner hos Uddevalladepån som ligger cirka tio mil bort.
"Vi kommer självklart även fortsättningsvis att behålla ett nära samarbete mellan Uddevalla och Strömstad, säger Lars Svensson, säljare på Arento. Men det finns fördelar med ett kontor och maskinhall på närmare håll. Vårt motto är att erbjuda hyresmaskiner på ett effektivt och enkelt sätt. Att fysiskt finnas på plats gör att vi lever upp till det på ett bra sätt. "

Butik och maskinutrymmen tar plats på industriområdet Prästängen (Hasselgatan). Det är lättillgängligt när det gäller parkeringsplatser, vändplan och gott om utrymme för den nya maskinparken som är på väg att byggas upp.

Tack vare den befintliga kundbasen har Arento Strömstad redan en etablerad maskinpark och denna uppdateras kontinuerligt. Bland annat har företaget investerat i fler maskiner för byggverksamhet.

"På anläggningssidan är vi starka när det gäller maskinutbudet. Nu ser vi till att utvecklas även på byggsidan, säger Lars. Vi ser ett behov och kommer steg för steg att utveckla verksamheten för att möta detta."

Den 11 december sker den officiella öppningen med grötfrukost och glöggmingel. Men redan nu har verksamheten smugit igång för att serva befintliga kunder.

Arento öppnar ny depå för uthyrning av maskiner i Strömstad